• Home »
 • Blog »
 • Feesten tot 100 gasten in corona tijd

Feesten tot 100 gasten in corona tijd

Yes, feesten tot 100 gasten mogen vanaf 1 juli weer georganiseerd worden! Onze dj’s zijn het thuiszitten meer dan zat, en jij ongetwijfeld ook.

feesten tot 100 gasten in corona tijdMisschien ben je bang dat een wat kleiner feest minder leuk is dan een groot feest met al je Facebook vrienden, maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Sterker nog, de meeste feesten waar wij de muziek mochten verzorgen zijn altijd al voor minder dan 100 gasten geweest. Bekijk de tientallen videos op onze Facebook pagina maar eens voor een sfeerimpressie.

Wij hebben dan ook enorm veel ervaring met dit soort meer intieme feesten; we zelfs een speciale show daarvoor samengesteld! Of je nu een feestje voor 50 gasten thuis of in de tuin wilt organiseren of liever met 90 gasten in een zaaltje, wij hebben de juiste dj om de sfeer erin te brengen 🙂

Onze shows worden altijd volledig verzorgd door 1 persoon, dus je hoeft maar één persoon minder op de gastenlijst te zetten 😉

We hebben natuurlijk wel meerdere dj’s, waardoor we altijd vervanging kunnen regelen als de bij jou ingeplande dj niet helemaal fit is. Ook kunnen we hierdoor meerdere feesten per avond verzorgen, waardoor we nog volop mogelijkheden hebben in de komende maanden. Vraag dus direct een vrijblijvende offerte aan!

Feesten op 1,5 meter afstand?

Tja, dat is natuurlijk nog wel een dingetje. Niet zozeer voor onze dj’s, want onze dj booths zorgen sowieso al voor minimaal een meter ruimte tussen de dj en de gasten. Maar anderhalve meter afstand op de dansvloer is wat lastiger, en wellicht ook niet heel gezellig.

Aan de andere kant heeft Rutte nu al aangegeven dat in situaties waar die anderhalve meter niet te handhaven is, die ook niet verplicht is. Hij noemde daarbij expliciet het openbaar vervoer en contactberoepen zoals kappers, maar ook in de horeca is 1,5 meter op langere termijn niet te handhaven omdat horecagelegenheden simpelweg niet rendabel kunnen draaien op 30% van de normale capaciteit. Tenzij iedereen bereid is om 10 euro voor een biertje en 60 euro voor een satéschotel te betalen…

Bovendien is die anderhalve meter maatregel bedacht om te voorkomen dat mensen besmet worden door hoest- of nies druppels. Het advies is altijd geweest “als je hoest of niest blijf je thuis”. In het begin van de Corona crisis dachten mensen nog wel eens “het zal wel meevallen, ik ga toch”, maar inmiddels is het besef wel doorgedrongen dat ze dat advies serieus moeten nemen.


Wisselen maar!

Daarnaast staat lang niet iedereen tegelijk op de dansvloer. Onze dj’s draaien meestal voor ieder wat wils, dus op het ene moment staan de 40 plussers op de vloer uit hun dak te gaan op de grootste hits uit de 90’s en 00’s, en 10 minuten later lokken de grootste hits van dit moment juist de twintigers naar de dansvloer. Je zou zelfs de dansvloer kunnen verdelen in vlakken van 2 x 2 meter, zodat iedereen zijn of haar eigen vak heeft. Elk kwartier klinkt er een signaal, en wisselen maar 🙂


Alternatief: Silent Disco met hoofdtelefoons

Daarnaast zijn er op elk feest een hoop gasten die liever de hele avond gezellig zitten te kletsen en een biertje drinken, en die dus überhaupt niet op de dansvloer komen. Hen doe je ook een plezier met een ander alternatief: een silent disco. Daarbij worden geen luidsprekers gebruikt, maar heeft iedereen een eigen draadloze hoofdtelefoon (die uiteraard vooraf professioneel gereinigd zijn). Daarmee bepalen de gasten zelf wanneer ze muziek willen luisteren en wanneer ze willen dansen, kunnen ze zelf het volume regelen, en bovendien hoef je op die manier niet eens perse in dezelfde ruimte als de dj te zijn om de muziek goed te horen. Je kunt dus ook in een andere ruimte of buiten dansen, waardoor het veel makkelijker wordt om voldoende afstand te houden.


Buiten feesten

Over buiten gesproken, aangezien het weer een heerlijk warme zomer beloofd te worden is een feest in de buitenlucht dus ook een prima optie! Lekker op het terras of in de tuin, waar het risico op verspreiding ook veel kleiner is. Zoveel kleiner dat er voor buiten geen maximum aantal gasten geldt! Onze dj dient wel altijd overdekt te staan, maar indien nodig kunnen we zelf een overkapping verzorgen zonder extra kosten.


Mondkapjes

Tenslotte zou je nog kunnen zorgen voor mondkapjes – het zou ons niets verbazen als die dé hippe mode accessoire van 2020 gaan worden 😉

Oudere gasten op je feest?

Uit cijfers van het RIVM blijkt dat mensen tot 50 jaar nauwelijks risico lopen. Ook voor gezonde vijftigers lijkt het coronavirus niet heel gevaarlijk te zijn. Dus bruiloften, sportverenigingen, 18e, 21e, 30e, 40e en 50e verjaardagen, 25 jarige huwelijksfeesten… dat zou allemaal niet teveel risico met zich mee moeten brengen.

Maar dat 40 of 50 jarig huwelijksfeest of de 80 verjaardag van opa? Dat kun je wellicht beter even uitstellen.

Hoe gaat DjHuren.nl om met annuleringen wegens corona?

In principe kun je kosteloos annuleren voor datums die door de overheid verboden zijn, dus op dit moment voor alle feesten tot 1 juli. Vindt jouw feest plaats na 1 juli, maar wil je toch verplaatsen naar het najaar of volgend jaar wegens corona? Ook dan verplaatsen we de boeking graag voor je zonder extra kosten.

Alleen wanneer je een feest echt annuleert – dus niet verplaatst maar het helemaal niet meer door laat gaan – op een datum die NIET door de overheid verboden is, berekenen we wel annuleringskosten. De hoogte daarvan vind je in onze algemene voorwaarden.

 

Bekijk direct onze prijzen en mogelijkhedenVraag direct een offerte aan!

 

Waarom een dj huren bij DjHuren.nl?

 • Scherpe all-inclusive prijzen inclusief reiskosten, BTW, op- en afbouw en alle benodigde apparatuur
 • Uitstekende allround dj met meer dan 10 jaar ervaring op de meest uiteenlopende feesten
 • DJ Garantie Wij regelen altijd een vervangende dj bij ziekte of andere onvoorziene omstandigheden
 • Jouw feest, dus jij bepaalt Met onze uitgebreide vragenlijst kun je al je (muziek)wensen aan ons doorgeven
 • Duizenden tevreden klanten gingen je al voor en beoordelen ons met een gemiddelde van 8.9
 • Schitterende, professionele drive-in-shows die volledig op je wensen zijn af te stemmen
 • Duidelijk contract waarin we alle afspraken vastleggen
 • Kosteloos annuleren tot 14 dagen nadat je geboekt hebt
 • Geen aanbetaling nodig Je ontvangt de factuur pas 30 dagen voor het feest en mag de helft achteraf betalen
 • Je vragen snel en vakkundig beantwoord per e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijk gesprek op ons kantoor

Disclaimer: wij werken niet bij het RIVM en zitten ook niet in het kabinet. Bovenstaande is dan ook puur gebaseerd op onze eigen visie over feesten in corona tijd.

Reageren is niet toegestaan.